Danas je Ekopak imao čast ugostiti TV ekipu emisije „Jutro plus“ koja  se emitira na BHT1. Razgovor je bio usmjeren na misiju Ekopaka, važnost reciklaže ambalažnog otpada, unapređenje sistema reciklaže u Bosni i Hercegovini, te edukaciju građana.

Direktorica Ekopaka Amel Hrbat je istakla ključne aspekte misije Ekopaka, naglašavajući koliko je važno informirati građane o pravilnom razvrstavanju ambalažnog otpada. Tokom razgovora, naglasak je stavljen na to kako građani mogu aktivno sudjelovati u sistemu reciklaže, čime doprinosimo očuvanju okoliša i stvaranju održivije budućnosti.

 

Mediji, posebno javni servisi poput BHT1, igraju ključnu ulogu u edukaciji građana. Kroz emisije poput „Jutro plus“, javnost može dobiti potrebne informacije i motivaciju da se uključi u reciklažu. Emitiranje emisije svakog radnog dana od 8.00 do 10.00 sati pruža idealnu platformu za širenje svijesti o okolišnim pitanjima.

Ekopak će nastaviti s naporima na razvoju sistema reciklaže u Bosni i Hercegovini, a ovakve medijske saradnje su važan korak ka postizanju tog cilja. Zahvaljujemo ekipi „Jutro plus“ na posjeti i prilici da podijelimo našu viziju s gledateljima.