JP „Šume TK“ i Šumsko gazdinstvo „Konjuh“ Kladanj su, uz podršku kompanije Ekopak, akcijom sanacije divljih deponija na području Općine Kladanj obilježili Svjetski dan šuma.

 Akcija je uspješno sprovedena na četiri lokacije: 

  1. putna komunikacija Karaula-Kladanj, 
  2. park ispred Uprave JP „Šume TK“, 
  3. Veliki most kod Brateljevica i 
  4. lokacije Hrastić i Barbus u Stuparima.

Ekopak, kao prijatelj akcije, je obezbijedio vreće za prikupljanje ambalažnog otpada, higijenske rukavice i majice za sve učesnike.

Podrška Ekopaka sličnim akcijama će se nastaviti i u budućnosti sa ciljem podizanje svijesti građana o važnosti odvojenog odlaganja i reciklaže ambalažnog otpada.

Promotivnim aktivnostima podrške akcija čišćenja, Ekopak želi skrenuti pažnju neodgovornim pojedincima da je okoliš u koji bacaju otpad i njihov, te da odgovoran odnos prema otpadu treba da postane sastavni dio kulture življenja svakog građanina naše zemlje. Tada neće biti potrebe za ovakvim aktivnostima, jer će otpad biti odložen tamo gdje mu je mjesto, a značajan dio će biti usmjeren u proces reciklaže i ponovnog iskorištenja.

Za potrebe realizacije akcije, korišteni su svi raspoloživi kamioni i radne mašine JP „Komunalac“, te angažovano oko 80 uposlenika preduzeća.