S ponosom objavljujemo da smo uspješno realizovali seriju promocija Zelene tačke širom Bosne i Hercegovine. Kroz niz događaja održanih u tržnim centrima, tačnije u FIS Vitez u Vitezu, te objektima Konzuma i Mercatora u SCC-u i Importanne Centru u Sarajevu, Mepas Mall-u u Mostaru i TC-u Borik u Banja Luci, informisali smo stotine kupaca o važnosti kupovine proizvoda sa oznakom Zelene tačke i učešću u sistemu reciklaže ambalažnog otpada u našoj zemlji.

Naša misija je bila istaknuti značaj ovog međunarodno zaštićenog znaka u sistemu reciklaže i podići svijest o ulozi pojedinaca i kompanija u razvoju sistema reciklaže u našoj zemlji. Kroz interaktivne aktivnosti, zabavu i podjelu poklona, aktivno smo angažovali zajednice i promovirali okolišno odgovorno ponašanje.

Hvala našim partnerima Coca-Cola, Nestle, Fino, Ledo, Royal Food i Orbico, koji su ovaj put pružili podršku našim aktivnostima. Ove kompanije označavaju ambalažu svojih proizvoda Zelenom tačkom i na taj način dokazuju da finansijski učestvuju u razvoju sistema reciklaže ambalažnog otpada u našoj zemlji.