Nakon uspješno realizovanih događaja u FIS Vitezu i SCC-u Sarajevo, Ekopak je nastavio sa serijom promocija Zelene tačke. Ovog puta, družili smo se sa Sarajlijama u Konzumu u Importanne Centru.

Promocija je i ovoga puta privukla pažnju javnosti, a prisutni su imali priliku učiti značenju i značaju Zelene tačke i doprinosu pojedinaca u sistemu reciklaže.

Podršku ovom događaju pružile su renomirane kompanije Coca-Cola, Nestle, Fino, Ledo, Royal Food i Orbico, koje ambalažu svojih proizvoda označavaju ovim prestižnim znakom, komunicirajući na taj način opredijeljenost da finansiraju razvoj sistema reciklaže ambalažnog otpada u našoj zemlji. Naša želja je da sve kompanije koje na tržište Bosne i Hercegovine stavljaju proizvode upakovane u ambalažu slijede njihov primjer, a da se potrošači kod kupovine proizvoda opredjeljuju za one koji imaju oznaku Zelene tačke, jer na taj način I sami doprinose razvoju sistema reciklaže.

Događaj je bio ispunjen različitim aktivnostima namijenjenim svima - od edukativnih prezentacija do zabavnih interaktivnih štandova. Djeca su imala priliku slikati se sa simpatičnim maskotom Zekopak, dok su roditelji mogli dobiti korisne savjete o tome kako pravilno sortirati ambalažni otpad.

Hvala svima koji su prisustvovali i podržali ovaj događaj. Nastavimo zajedno graditi svijet koji će biti bolje mjesto za sve nas.