Prvi i vodeći operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom u Bosni i Hercegovini „Ekopak“ pripremio je iznenađenje za naše najmlađe sugrađane.

Naime, u sklopu obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša „Ekopak“ je za mališane pripremio  zabavno-edukativni program koji će se održati u nedjelju, 05. juna, u Pionirskoj dolini u Sarajevu, u periodu od 12 do 14 sati.

Tako će Svjetski dan zaštite okoliša biti obilježen kroz ples, interaktivne igre i zabavu, a oni najuspješniji u igricama osvojit će i prigodne nagrade. Pored toga, Pionirsku dolinu će posjetiti i Zekopak, zaštitno lice Ekopaka, čiji je zadatak djeci kroz druženje prenijeti znanje reciklaži ambalažnog otpada, kao i mogućnostima svakog djeteta da da svoj doprinos ovom procesu. 

Inače, ovaj događaj implementira se u okviru Ekopakovog projekta „Mjesec dana Ekopak karavana“. Karavan putuje širom Bosne i Hercegovine i mališanima prenosi važne lekcije, ali i pruža mogućnost osvajanja zanimljivih nagrada. 

Ekopakov zabavni karavan, je do sada boravio u Posušju, Ključu, Tomislavgradu, Gračanici i Sarajevu, te će svoj put nastaviti i po drugim gradovima i općinama diljem Bosne i Hercegovine. 

„Svjetski dan okoliša je izuzetna prilika da najmlađim sugrađanima, koji će svoj dan provesti u predivnom okruženju Pionirske doline, prenesemo važne lekcije i znanja. Budući da je Ekopak vodeći ovlašteni operater upravljanja ambalažnim otpadom u BiH i kompanija čije je osnovno poslovanje upravo reciklaža ambalažnog otpada, čime direktno učestvuje u zaštiti okoliša, naša je obaveza da upravo na ovakve datume radimo sa djecom. Svaka radionica i interaktivni pristup sa djecom podsjeti nas koliko je važno raditi na jačanju svijesti, ali i koliko su djeca motivirana da učestvuju u najznačajnijim procesima“, kazala je direktorica Ekopaka Amela Hrbat, te naglasila da Ekopak ove godine slavi 10 godina uspješnog poslovanja.