U periodu od 26.08. do 30.08. održana je kreativna radionica u sklopu prodjekta "Waste is Taste" u okviru koje su mladi dizajneri radili na modnim kreacijama napravljenim od ambalažnog otpada

Domaćin projekta je Udruga „MLAZ“ , dok je kreativni partner projekta Udruženje umjetnika „Bellarte“. Generalni partner projekta "Waste is Taste" je bio Ekopak. Ambalažni otpad, otpadni materijali i drugi nerazgradivi komadi su dobili novu formu i transformirali se u kreacije i kostime i na neobičan način su bili predstavljeni kao ideja visoke mode.

Radovi nastali u sklopu radionice su bili predstavljeni u Počitelju na izložbi 30.08.2013. u otvorenoj galeriji Udruge „MLAZ“. Svoje radove predstavile su dizajnerice: Katarina Bogdanović (Beograd), Jasminka Hadžimehmedović (Sarajevo), Ivana Lazarević (Beograd), Merima Mujkanović (Zenica) i Nevena Nikolić (Sarajevo). Specijalni gost radionice je produkt dizajner i profesor Akademije likovnih umjetnost Salih Teskeredžić koji je na raspolaganju učesnicima tokom stvaralačkog procesa, a voditeljica projekta je bila Jasminka Hadzimehmedović.