Sarajevo, 26.5.2015. - U okviru dogovorenog  partnerstva, Ekopak će na ovogodišnjem Sarajevo Beer Festivalu, koji traje od 29. do 31. maja, omogućiti svim posjetiocima da pravilno odlažu ambalažni otpad u posebne kante i na taj način daju svoj doprinos podizanju svijesti o značaju reciklaže i zaštite okoliša.

Kante u bojama za pravilno odlaganje ambalažnog otpada bit će postavljene ispred šatora društveno odgovornih kompanija Carlsberg BH i Banjalučke pivare, kompanija koje su preko Ekopaka uključene u sistem odvojenog prikupljanja i reciklaže ambalažnog otpada u BiH.

Ekopak će na Sarajevo Beer Festivalu imati i svoj promotivni tim koji će tokom večernjih koncerata obilaziti festivalske lokacije i omogućiti odlaganje praznih limenki i plastičnih flaša. 

Prikupljeni  ambalažni otpad tokom trajanja festivala, Ekopak će predati na reciklažu i proces iskorištenja.

„Na ovaj način želimo edukovati posjetioce Beer Festivala o važnosti očuvanja okoliša, o pravilnom odlaganju ambalažnog otpada, te povećati svijest o potrebi za reciklažom među urbanom populacijom. Također kroz kobrending aktivnosti s društveno odgovornim kompanijama Carlsberg BH i Banjalučkom pivarom želimo motivisati i sve ostale ambalažne kompanije da se uključe u sistem Ekopaka i pokažu društvenu odgovornost za ambalažni otpad koji nastaje nakon konzumacije njihovih proizvoda“, izjavila je Samra Jažić, stručni saradnik za prodaju i komunikacije Ekopaka.