U saradnji sa Ministarstvom za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona je od 26. do 30. maja 2014. godine u 9 općina Unsko-sanskog kantona, te u općini Drvar je implementiran projekat „Tvrle Ekolog“.

Na ovaj način preko 4.000 djece iz 19 osnovnih škola je pogledalo edukativnu predstavu “Reciklaža nije gnjavaža”, čiji je cilj da po metodologiji europskih uspješnih praksa doprinese podizanju svijesti i edukaciji učenika o pravilnom selektivnom odlaganju i reciklaži ambalažnog otpada. Po završetku predstave svi učenici dobili su EKO-magazin „Super Tvrle spašava prirodu“.

Oduševljenje djece predstavom i magazinom je bilo više nego očito, tako da su nastavnici tražili ponavljanje u slijedećoj školskoj godini, kako bi i druga djeca, uglavnom područnih škola mogla se organizovati i popratiti ovaj edukativni i kvalitetni projekat.

Predstavu izvode članovi Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, a kreirana je u saradnji Ekopaka sa Forumom građana Zenice i Bosanskim narodnim pozorištem iz Zenice. Do sada je više od 15.000 najmlađih iz raznih dijelova Federacije BiH imalo priliku da na zabavan način sazna više o prednostima odvojenog odlaganja i reciklaže ambalažnog otpada.