U Vladi USK-a održana je konferencija za medije na kojoj je najavljen početak realizacije edukativnog projekta „Tvrke Ekolog“, koji će implementirati Ekopak u saradnji sa Ministarstvom za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK-a i Forumom građana Zenica.

 Sastavni dio projektnih aktivnosti činit će prikazivanje dječije pozorišne predstave "Reciklaža nije gnjavaža" i distribucija magazina „Super Tvrle spašava prirodu“.

Predstava je edukativnog karaktera i namjenjena je djeci školskog uzrasta od 2. do 5. razreda osnove škole. Cilj predstave je da po metodologiji evropskih uspješnih praksi doprinese podizanju svijesti i edukaciji učenika o pravilnom postupanju, razdvajanju i reciklaži  ambalažnog otpada, te potakne škole da u svojim dvorištima uspostave razdvajanje ambalažnog otpada na pravilan način.

Projekat „Tvrle Ekolog“  do sada je uspješno realizovan na području Sarajeva, Općine Zenica, Općine Prozor-Rama i Općine Kladnja, a od 19. do 23. maja implementirati će se i u svih osam općina Unsko-Sanskog kantona i u Općini Drvar.