20.10.2015. Međunarodni centar za djecu i omladinu, Sarajevo - U okviru UNDP-ovog projekta "Ekološki odgovoran pojedinac-stub održivog razvoja" održan je sajam "Eko-dan" gdje su učestvovali mnogobrojni izlagači.

Izloženi su radovi koji se tiču tematike zaštite okoliša - predmeti izrađeni od ambalažnog otpada, slike, crteži, a sve s ciljem povećanja ekološke svijesti. Sajam su posjetili polaznici vrtića, učenici osnovnih i srednjih škola te ostala šira javnost. Ekopak je prezentirao svoje aktivnosti, te postavio setove kanti u koje se selektivno odlagao ambalažni otpad nastao nakon konzumacije pića i grickalica. 

Događaj je upotpunjen i pratećim aktivnostima poput modne revije, predstave "Priča o plastičnoj vrećici" te mini utrke za djecu na kojoj su učesnici nosili "štafetu od ambalaže" koju su morali pravilno odložiti u pripadajuću kantu.

Ekopak je podržao održavanje "Eko-dana" s ciljem promocije značaja pravilnog odlaganja i reciklaže ambalažnog otpada i povećanja svijesti kod djece koja će u budućnosti postati nosioci nove kulture življenja.