Društveno odgovorna kompanija Hexim, koja je uključena u Sistem Zelene tačke Ekopaka i koja uredno izmiruje svoje zakonske obaveze za ambalažni otpad, stekla je pravo korištenja međunarodno zaštićenog znaka Zelena tačka na ambalaži proizvoda koje plasira na tržište BiH. 

Od danas su i sva dostavna vozila ove kompanije brendirana Zelenom tačkom, što je još jedan od pokazatelja društvene odgovornosti.

Ekopak poziva sve potrošače da kupuju proizvode sa Zelenom tačkom i doprinose reciklaži ambalažnog otpada u našoj zemlji, jer su to proizvodi kompanija koje su uključene u sistem Ekopaka. Ujedno pozivamo i privredne subjekte da regulišu svoje zakonske obaveze za ambalažni otpad putem prvog ovlaštenog operatera sistema Ekopaka, koji posluje u skladu sa najvišim standardima PRO EUROPE-a, te steknu pravo da koriste međunarodno zaštićeni znak Zelena tačka na ambalaži.

Od 2014. godine ambalaža kompanija koje zakonske obaveze po pitanju iskorištenja i reciklaže ambalažnog otpada ispunjavaju preko Ekopaka, je dio ove statistike:

-       Znak Zelene tačke je danas najrasprostranjeniji i najviše korišteni zaštićeni znak na svijetu, zaštićen u više od 170 zemalja,

-       Više od 170.000 kompanija koriste znak Zelena tačka, 

-       Preko 460 milijardi ambalažnih jedinica se godišnje označi ovim znakom,

-       Oko 300 miliona građana ima pristup odvojenom odlaganju ambalažnog otpada koji se finansira od strane članica PRO EUROPE-a, tj operatera sistema kakav je i Ekopak.