ECO EXPO je međunarodni sajam energetike i zaštite životne sredine, koji se održao u Beogradu 19. i 20. marta 2015. godine po jubilarni 5-ti put. ECO EXPO je najprestižniji sajam tog tipa u regionu te okuplja privrednike, stručnjake i izlagače iz Srbije, regiona, i izlagače iz svijeta.

Ekopak je prisustvovao na sajmu u partnerstvu sa Privrednom komorom Federacije BiH, Vanjskotrgovinskom komorom BiH i Federalnim ministarstvom okoliša i turizma.

Na konferenciji "Cirkularna ekonomija i upravljanje otpadom" u okviru Sajma ECO EXPO obrađivale su se teme vezane za ekonomsku održivost i promociju cirkularne ekonomije, u okvirima odgovornog zakonodavstva i institucionalnog uređenja kojim se obezbjeđuje sigurnost za investitore i poslovne poduhvate.

Na sajmu su bili prisutni i predstavnici ovlaštenog operatera Sekopak iz Srbije, koji je poput Ekopaka član PRO EUROPE-a iz Brisela, krovne evropske organizacije operatera sistema za upravljanje ambalažnim otpadom. Predstavnici Sekopaka su podijelili svoja dosadašnja iskustva u uspostavi sistema sa Ekopakom, koji koristi najbolja iskustva i prakse ostalih zemalja članica PRO EUROPE-a.